Vildkvinnans Väg

En skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa kontakten med sin vilda natur

Vildkvinnans Väg är en skola och mötesplats grundad och driven av prästinnan Camilla Måne och sagoberätterskan Stina Gray.

Vi erbjuder kvinnocirklar, kurser, workshops, månhyddor och en längre resa genom årshjulet för kvinnor som vill utforska och fördjupa relationen med sin vilda natur.

Våra kurser är upplagda som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur.

Grunden för vårt arbete är kvinnocirkeln, årshjulet, sagor och mytologi. Vi använder ceremonier, dansritualer, inre resor, naturkontakt, kraftsånger, trummor, kreativt skapande och samtalscirklar för att guida dig hem till din Vildkvinna – hon som lyssnar till själens ylande och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig.

Vildkvinnans Väg är för dig som vill hitta hem till dig själv, till systergemenskapen och till naturen. För dig som vill hitta hem till urkraften som det är att vara den kvinna du är på jorden!

 

Hitta oss på Facebook och Instagram @wildwomanpath.

Vildkvinnohelg i Stjärnsund 2019

Evenemang

Kurshelg i Stjärnsund

Vår traditionsenliga november helg på Fridhems kursgård i Stjärnsund.

12 – 14 november 2021

Learn More

Kurshelg på Hemjorden

En kraftgivande helg i grönskande maj på Hemjordens kursgård på Orust.

27 – 29 maj 2022

Learn More

Vildkvinnans Väg Årshjul

En årslång resa med Vildkvinnan för dig som vill dedikera dig djupare på din vildkvinnostig.

Nästa årshjul börjar på hösten 2022. Mer info kommer snart!

 

Stina & Camilla. Foto: Jannica Honey

Kursledare

Vi som håller i Vildkvinnans Väg är sagoberätterskan Stina Gray och prästinnan Camilla Måne.

Vi reser land och rike runt med våra workshops, kurser, månhyddor och kvinnocirklar. Vi erbjuder även en hel årslång resa för kvinnor som verkligen vill dyka djupt i Vildkvinnans rike genom alla årstider.

Med vårt arbete vill vi skapa utrymme för det vilda att ta plats i kvinnors liv igen och bidra till skapandet av en vildkvinnoflock. Vi verkar för att hämta hem och väcka urvisdomen och kraften i alla faser av kvinnligheten, från ungmö till viskvinna.

Tillsammans samverkar vi även musikaliskt och skriver egna kraftsånger för kvinnocirklar, ceremonier och för att hedra årstiderna, jorden och elementen.

Ellika Lindén, kvinnocirkelledare

Pia Rubærno Fjelksted, psykoterapeut

Kirsten Brunsgaard Clausen, religionshistoriker

Vildkvinnans Väg får stöd av flera Grandmothers. Att hedra den äldre kvinnans visdom och medicin är en viktig del av vårt arbete.

Feedback från vildkvinnorna

”TUSEN TACK för helgen. Jag känner mig så himla glad och upplyft. Jag har nog inte ord för hur Vildkvinnohelgerna fyller mig med tillförsikt, hopp, glädje, gemenskap, tillit till att allt är som det ska vara och allt blir så fint så fint på vår jord – så som det ska vara. Jag ser hur det ni gör fyller andra kvinnor med lust till livet och det är så ljuvligt så jag dör! Det ni gör är så vaggad och hållet och så helt! Det är bara så makalöst och så välsignad!” Kirsten Brunsgaard Clausen, religionshistoriker 

“Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare.” Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Dessa två vilda Väsen, Vildkvinnors natur och skapande är genuint, vackert, magiskt med mycket hjärtevärme, avskalat och fylld med den nordiska folksjälens sagor, sång och rötter! Mycket kurser har jag gått på, men att möta och samarbeta med dessa två Vildkvinnor har berört mig starkt! Så äkta och naturligt utan masker och spel! Kan bara böja mitt huvud i ödmjukhet i tacksamhet för det arbete ni gör och är!” Margitta Eldsvan Wigren, prästinna

”Tack alla vildkvinnor som jag har mött i helgen tillsammans med Baba Yaga. Allt har varit mycket väl organiserat. Man har känt sig mycket välkommen. Mycket glädje och allvar varvat med varandra. Ni har förmågan att skapa en mycket kärleksfull och glädjande atmosfär. Det märks att allt är förberett och genomarbetat. Det känns äkta och seriöst samtidigt som det finns plats för lekfullhet och får fram det vilda och härliga inom oss. Det här är på riktigt. Från djupet av mitt hjärta och Guds välsignelse tackar jag det alla varmaste och jag kan absolut rekommendera era kurser” – Susanne, kursdeltagare

”Tack för denna helg. Vilken genomkörning. Underbart. Det var så fint att möta underbara Baba Yaga på flera sätt. Tack för att ni lyfter dessa kvinno-urmödrar till ljuset. Jag är matt och nöjd. Tusen tack” – Linda, kursdeltagare

”Vilken fantastisk helg, tack! Lugnt och lugnande ledarskap men också energigivande. Sång, saga, trummande, eldceremoni. Så härligt! Ellikas cirkel <3 <3 <3 Inspirerande, kreativ!” – Catarina, kursdeltagare

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” – Hanna, kursdeltagare

Vägen

Vildkvinnans Väg kan bara finnas i djupet av en kvinnas själ. Det går inte att vandra i andras fotspår. Det är varje kvinnas unika väg. Men vi känner igen varandra, vi ser in i varandras ögon och vet när vi möter Vildkvinnan.

Nu är dags att släppa Vildkvinnan fri från vildmarken och ta hem henne, in i våra liv, relationer, kroppar och kultur.

Det är dags att lyfta slöjan och se Kvinnan för den hon verkligen är.

Hon är både dag och natt, ljus och mörker, ordning och kaos. Hon sjunger sin sång hela årshjulet.

Hon är ett helt rike i sig – ett rike som väntar på sina döttrar att återvända hem och återupptäcka den gåvan som det är att vara kvinnor på jorden.

Hon kallar oss att sjunga Vildkvinnans förlorade ben till liv och återta den skatten av visdomssagor, kraftsånger, kvinnomagi och initiationsriter som är en del av vårt kollektiva kvinnoarv.

Det är dags nu!

Text: Stina Gray

Foto: Jannica Honey, When the Blackbird Sings

Vår musik

Dansa, yla och sjunga med oss! Vi skriver kraftsånger för kvinnocirklar och ceremonier, inspirerade av det nordiska landskapet, årstiderna och elementen. Vår skiva “Invocation” finns att köpa som fysisk CD eller som ljudfiler att streama/ladda ner på Bandcamp.

Vår bokhylla

Några av våra favoritböcker!

Vildkvinnans Väg Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter om kommande kurser och evenemang: