Välkommen

Jag heter Stina Gray och jag är en professionell berättare, författare och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland.

Jag brinner för det muntliga sagoberättandet. Jag reser land och rike runt och berättar sagor och myter för alla åldrar genom berättarföreställningar, sagovandringar, workshops, retreater och kvinnocirklar.

Kika runt här på min hemsida för att lära dig mer om mina sagor, kurser och kommande evenemang. Välkommen till min resande sagostuga!

När skogarna sjöng

Min första bok har kommit ut! Publicerad i juni 2023. When the Woods Sang: Returning to the Singing Earth. En bok om sagoberättandets läkande och återförvildande kraft, samt om rötter, kulturarv, visdomsbärare, nordisk folktro, mytologi, skogen och det besjälade landskapet.  

Evenemang

Kommande berättarföreställningar, workshops och evenemang…

Fantasy in Twilight (1911) Edward Robert Hughes

Sagoheim Storytelling

Sagoheim betyder sagornas värld eller sagornas rike, och jag ser det som en slags fristad för den visdom och magi som finns i sagor och myter. Träden talar i Sagoheim. Bäckarna sjunger och bergen viskar på ett urgammalt språk som alla minns innerst inne.

Sagoheim är en röst för landskapets berättelser och den besjälade naturen.

Sagoberätterskan

Gudinnor, vargar, tomtar och troll – man kan hitta många olika sagor, karaktärer och symboler på min magiska sagoberättarmantel. Jag berättar folksagor, sägner, myter och legender från över hela världen, och jag skriver även egna sånger och sagor inspirerade av drömmar, platser och mina personliga livsberättelser.

Askeladdens eventyr (1900) Theodor Kittelsen

Sagoheims berättarskola

Privata lektioner och kurser i muntlig berättarkonst.  

Vildkvinnans Väg

En skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa kontakten med sin vilda natur.

Astronomiskt ur från 1500-talet i Brescia, Italien

Astrologen

Ett sätt att närma sig det mytologiska språket som har varit med mig sedan jag var liten är läran om astrologi. Som dotter till en astrolog har astrologi alltid varit en naturlig del av min värld, och det har gett mig många värdefulla verktyg och perspektiv som jag är så tacksam att bära med mig i livet.

Jag erbjuder astrologisk vägledning på ett sätt som jag kallar för sagohoroskop på svenska eller startelling på engelska, som förenar mina gåvor som sagoberätterska och astrolog.