Välkommen

Jag heter Stina Gray och jag är en professionell berättare, författare och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland.

Jag berättar sagor och myter på svenska och engelska för barn och vuxna. Genom berättarstunder, föreställningar, sagovandringar, workshops, cirklar och retreater skapar jag förtrollande, hjärtevärmande och naturnära upplevelser av det muntliga berättandet.

Kika runt här på min hemsida för att lära dig mer om mina berättelser och kommande evenemang. Välkommen till min resande sagostuga!

När skogarna sjöng

Min nyutkomna bok When the Woods Sang: Returning to the Singing Earth.

“I den här boken är sagorna kartor som hjälper oss att navigera genom livet, fulla av uråldrig visdom som berör på djupet.” Kloka Gummans Stuga

Evenemang

Kommande berättarföreställningar, workshops och evenemang…

Fantasy in Twilight (1911) Edward Robert Hughes

Sagoheim Storytelling

Sagoheim betyder sagornas värld eller sagornas rike, och jag ser det som en slags fristad för den visdom och magi som finns i sagor och myter. Träden talar i Sagoheim. Bäckarna sjunger och bergen viskar på ett urgammalt språk som vi alla minns innerst inne.

Sagoheim är en röst för landskapets mytologi och den besjälade naturen.

Sagoberätterskan

Gudinnor, vargar, tomtar och troll – man kan hitta många olika sagor, symboler och karaktärer på min magiska sagoberättarmantel. Jag berättar sagor, sägner, myter och legender från över hela världen, och mina egenskrivna berättelser inspirerade av drömmar, platser, årstiderna, livsberättelser, folktro och mytologi.

Askeladdens eventyr (1900) Theodor Kittelsen

Sagoheims berättarskola

Privata lektioner och kurser i muntlig berättarkonst.  

Vildkvinnans Väg

En skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa kontakten med sin vilda natur.

Astronomiskt ur från 1500-talet, Brescia, Italien

Astrologen

Ett sätt att närma sig det mytologiska och symboliska språket som har varit med mig sedan jag var liten är läran om astrologi. Som dotter till en astrolog har läran om astrologi alltid varit en naturlig del av min värld, och det har gett mig många värdefulla verktyg och perspektiv som jag är så tacksam att bära med mig i livet. Jag erbjuder astrologi konsultationer på ett sätt som jag kallar för sagohoroskop på svenska eller startelling på engelska, som förenar mina gåvor som astrolog och berätterska.