Sagoheims berättarskola

17 oktober 2023 börjar en ny kurs som riktar sig till dig som älskar sagor och myter samt vill lära dig om muntlig berättarkonst och utveckla ditt unika uttryck som berättare. Alla sagoälskare är hjärtligt välkomna, både nybörjare och mer erfarna berättare.

Kursen pågår från oktober 2023 till och med april 2024 och består av online privatlektioner och grupplektioner via Zoom. Mellan våra träffar får du uppgifter att jobba på hemifrån. Kursen kommer att avslutas med en heldags sagofest i Karlskoga, Värmland, lördag den 27:e april 2024. 

Bild: Theodor Kittelsen (1900)

Upplägg:

Lektion nr 1: tisdag 17 oktober 2023, grupplektion kl. 19–21 online.

Lektion nr 2: 60-minuter online privatlektion som du bokar med mig mellan lektionerna i oktober och december.

Lektion nr 3: tisdag 12 december 2023, grupplektion kl. 19–21 online.

Lektion nr 4: 60-minuter online privatlektion som du bokar med mig mellan lektionerna i december och februari.

Lektion nr 5: tisdag 6 februari 2024, grupplektion kl. 19–21 online.

Lektion nr 6: 60-minuter online privatlektion som du bokar med mig mellan lektionerna i februari och april.

Lektion nr 7: tisdag 2 april 2024, grupplektion kl. 19–21 online.

Lektion nr 8: 60-minuter online privatlektion som du bokar med mig mellan lektionerna 2 och 27 april.

SAGOFEST: lördag 27 april 2024 kl. 10–17 vid brasan på hembygdsgården i Aggerud, Karlskoga. Varmt välkommen till en heldags sagofest tillsammans med dina kurskamrater på berättarskolan! Vi berättar, lyssnar, sjunger, samtalar, fikar och njuter av en härlig lunch tillsammans. Boende ordnar du på egen hand men jag hjälper gärna till och tipsar om det som finns i närheten. Vandrarhem finns till exempel på promenadavstånd från hembygdsgården på Karlskoga Folkhögskola.

Kostnad och anmälan

Kursavgift: 4850 kr inklusive anmälningsavgift och 25% moms.

Det som ingår är: 4 st online grupplektioner på två timmar, 4 st online privatlektioner på en timme, sagofesten i Karlskoga inklusive lunch och fika, skriftligt kursintyg.

Möjlighet till delbetalning finns.

Anmälan sker via e-post till sagoheim@gmail.com samt genom betalning av anmälningsavgiften på 550 kr. Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar.

Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 29 september 2023.

Avbokningsregler: Vid avbokning två veckor före kursstart 17 oktober 2023 återbetalas kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak. Inga pengar betalas tillbaka för enskilda lektioner som du missar. Om jag tvingas ställa in kursen återbetalas hela kursavgiften (inklusive anmälningsavgift) tillbaka till ditt konto.

Har du frågor om kursen, kontakta gärna mig genom att skriva till sagoheim@gmail.com eller ringa 0709815866.

Referenser från tidigare elever

”Stina är en fantastisk lärare som stärker, stöttar och ställer de rätta frågorna. Hon har rum för att jag skall få utvecklas i min takt och vet också när hon skall hjälpa mig i rätt riktning! På sitt rofyllda sätt har hon hjälp mig locka fram och bli nyfiken på en berätterska inom mig jag inte visste fanns – men som jag nu vågar tro på! Helt fantastiskt. Rekommenderar verkligen den här kursen för dig som vill dyka djupare in i sagornas värld!” Micaela Karlsson, musiker

“Om du är nyfiken på att dyka djupare in i berättarkonsten vägleder Stina på ett varmt, lättsamt men djupt sätt som passar både nybörjare och mer erfarna.” Lisa Berglund

”Sagoheims berättarskola ger en fantastisk möjlighet att upptäcka berättarrösten och hur det går till att träna in berättelserna. Stina är otroligt duktig på att förmedla kunskap på ett enkelt och förståeligt sätt. Hon är varm och jordad och det är så behagligt att lyssna till hennes röst. Det gör att jag vill lyssna på vad hon har att säga och jag kan hålla fokus. Hon inger förtroende. Hon är så mån om elevens utveckling och är med i alla steg. Hon uppmuntrar och vägleder med mycket hjärta.” Roxana Eriksson

”Om du känner att det pirrar till i hjärteroten så fort någon nämner sagor eller muntligt berättande, så lyssna! Vad vill den inre rösten berätta? Önskar du utforska stigen som berättare och bjuda in Sagornas värld på din väg, kan jag verkligen rekommendera Stina som guide och följeslagare! Med sin inkännande och kunniga guidning kan hon leda dig genom snåriga skogar och visa vägen till de magiska sagolandskapen! Följ med!” Milla Friis

A Tale from the Decameron, John William Waterhouse (1916)