Sagoheims berättarskola

Hösten 2024 börjar en ny kurs i muntlig berättarkonst på Sagoheims berättarskola.

Kursen ger dig grundläggande redskap för att lära in, bearbeta och framföra en berättelse. Här får du lära dig om konsten att berätta och lyssna samt du får stöd i att utveckla ditt unika uttryck som berättare. Här blir du en del av en varm och inspirerande berättargemenskap där du blir stärkt i att våga berätta och uttrycka dig inför andra.

Vi är berättande varelser och har alla så mycket att berätta! Den här kursen kommer att öppna dina sinnen för hur otroligt många berättelser det finns inom dig och runt omkring dig. Kursen skräddarsys efter varje elev. Som lärare vill jag göra mitt bästa för att stötta och vägleda dig i att hitta din röst som berättare och att hitta berättelserna som berör och inspirerar dig. 

Berättarkursen pågår från november 2024 till och med maj 2025. Den är delvis online (via Zoom) och på plats (i Karlskoga, Värmland) och består både av grupp och privatlektioner. Mellan våra träffar får du uppgifter att jobba på hemifrån.

Hembygdsgården i Aggerud, Karlskoga

Kursens upplägg:

  • Kursstart lördag 9 november 2024 kl. 10 – 17: kursen börjar med en heldags berättarworkshop på Hembygdsgården i Aggerud, Karlskoga. Välkommen till en underbar dag fylld av berättarglädje och sagomagi!
  • Privat lektion som du bokar med mig vecka 48 eller 49 (online eller i Karlskoga).
  • Tisdag 17 december kl. 19 – 21: Grupp lektion online via Zoom.
  • Privat lektion som du bokar med mig vecka 3 eller 4 (online eller i Karlskoga).
  • Tisdag 4 februari kl. 19 – 21: Grupp lektion online via Zoom.

  • Privat lektion som du bokar med mig vecka 9 eller 10 (online eller i Karlskoga).
  • Tisdag 11 mars kl. 19 – 21: besök av gästlärare berätterskan Anna Julia Agoston, online via Zoom.
  • Tisdag 8 april: Grupp lektion online via Zoom.
  • Privat lektion som du bokar med mig vecka 16 eller 17 (online eller i Karlskoga).
  • Kursavslutning lördag 3 maj 2025 kl. 10 – 17 på Hembygdsgården i Aggerud, Karlskoga. En heldags berättarfest där berättareleverna framför inför varandra berättelserna som de har fördjupat sig i senaste månaderna. Intyg delas ut och vi firar kursavslutningen med tårta och en härlig berättargemenskap!

Kostnad och anmälan

Kursavgift: 6350 kr inklusive anmälningsavgift och 25% moms.

Det som ingår är: 3 st online grupplektioner på två timmar, 4 st privatlektioner på en timme (online eller i Karlskoga), 1 online träff med gästlärare på två timmar, 2 st heldags workshops i Karlskoga inklusive lunch och fika, skriftligt kursintyg.

Möjlighet till delbetalning finns.

Anmälan sker genom betalning av anmälningsavgiften på 500 kr (anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar) och genom att fylla i detta frågeformulär.

Begränsat antal platser. Sista anmälningsdagen 7 september.

Avbokningsregler: Vid avbokning fyra veckor före kursstart återbetalas kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak. Inga pengar betalas tillbaka för enskilda träffar som du missar. Om jag tvingas ställa in kursen återbetalas hela kursavgiften (inklusive anmälningsavgift).

Hör gärna av dig om du har frågor och funderingar om kursen! Du kan nå mig via epost sagoheim@gmail.com eller mobilnummer 0709815866. Om du vill kan vi boka ett telefonsamtal eller möte på Zoom så du kan ställa frågor och få en känsla för vem jag är som kursledare och om kursen passar dig.  

Röster från tidigare berättarelever

”Stina är en fantastisk lärare som stärker, stöttar och ställer de rätta frågorna. Hon har rum för att jag skall få utvecklas i min takt och vet också när hon skall hjälpa mig i rätt riktning! På sitt rofyllda sätt har hon hjälp mig locka fram och bli nyfiken på en berätterska inom mig jag inte visste fanns – men som jag nu vågar tro på! Helt fantastiskt.” Micaela Karlsson, musiker

”Underbar lärare som såg alla deltagare som individer och mötte dem på den nivån de var på. Kursen har gett mig mod att våga berätta och massa inspiration.” Bonnie Lillehammer

”Det är roligt, djupt och helt fantastiskt. Det är lärorikt på många plan. Man kliver in i en helt annan värld.” Susanne Sandström, samtalspedagog och berättare

”Sagoheims berättarskola ger en fantastisk möjlighet att upptäcka berättarrösten och hur det går till att träna in berättelserna. Stina är otroligt duktig på att förmedla kunskap på ett enkelt och förståeligt sätt. Hon är varm och jordad och det är så behagligt att lyssna till hennes röst. Det gör att jag vill lyssna på vad hon har att säga och jag kan hålla fokus. Hon inger förtroende. Hon är så mån om elevens utveckling och är med i alla steg. Hon uppmuntrar och vägleder med mycket hjärta.” Roxana Eriksson

“Om du är nyfiken på att dyka djupare in i berättarkonsten vägleder Stina på ett varmt, lättsamt men djupt sätt som passar både nybörjare och mer erfarna.” Lisa Berglund

”Kursen har utmanat och utvecklat mig socialt (våga berätta inför andra) och kreativt.” Malin

”Fantastiskt bra utformat med gemensamma träffar och egna coachsamtal.” Solkarina

”Om du känner att det pirrar till i hjärteroten så fort någon nämner sagor eller muntligt berättande, så lyssna! Vad vill den inre rösten berätta? Önskar du utforska stigen som berättare och bjuda in Sagornas värld på din väg, kan jag verkligen rekommendera Stina som guide och följeslagare! Med sin inkännande och kunniga guidning kan hon leda dig genom snåriga skogar och visa vägen till de magiska sagolandskapen! Följ med!” Milla Friis