Vildkvinnans Väg är en plats för kvinnor i alla åldrar att vara en del av ett stärkande systerskap, tona in till sin inre kompass och hämta kraft, näring och inspiration till sin väg i livet.

Nu bjuder vi in till en helg för kvinnor i nymånetid 10-11 februari 2024 på Norrmjöle bygdegård i Umeå. Helgen är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna.

Vår mytologiska vägledare denna helg är sagan om rävkvinnan, en läkande saga om att omfamna hela dig. Har du någon gång varit rädd för att lysa, ta plats och vara ”för mycket”? Har du någon gång känt att vissa delar av dig har inte varit välkomna? Längtar du efter att våga lysa mer och uttrycka hela din vilda autentiska natur med alla dina unika färger och gåvor? Det här är en saga för dig.

Under lördagen reser vi på djupet med sagan och allt den väcker inom oss och under söndagen sitter vi i en läkande kvinnocirkel med vår Grandmother Ellika och låter det som behöver komma upp från vårat känsloliv få göra det.

Varmt välkommen till en djupt närande, kraftgivande och inspirerande helg för kvinnor. 

Camilla, Ellika och Stina. Bild från en kurshelg i Stjärnsund, Dalarna, februari 2023.

Kursledare

Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna cirklar kring årstiderna i naturen och samtalscirklar för både män och kvinnor samt ett ”Cirkel läger” varje sommar för alla åldrar och kön. Som prästinna i Gudinnans tjänst jobbar hon med att stärka relationen till det heliga i naturen, att se vikten av initieringar genom livet och skapa ceremonier vid övergångar, samt att hedra kroppens tempelvisdom och bygga en stark bas av självkärlek.

Stina Gray är en berättare, författare och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes berättande hämtar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar, platser, årstiderna, livsberättelser och hennes arbete här på Vildkvinnans Väg. Hon brinner för berättandets läkande och återförvildande kraft, och hon älskar att skapa förtrollande, hjärtevärmande och naturnära upplevelser av sagor och myter för alla åldrar.

Ellika Lindén är en kvinnocirkelledare som utvecklade konceptet ”Circle Way Camp” tillsammans med sin framlidne man Manitonquat (Medicine Story). De höll under 30 års tid läger och workshops världen över. Med sin ovillkorliga kärlek, starka medkänsla och sitt naturliga och enkla sätt skapar hon trygghet i en cirkel så att alla vågar tala från hjärtat och känna sina känslor. Ellika är också utbildad skådespelerska och har jobbat både med barn tv-program och teateruppsättningar.

Praktisk info

Tid: Lördag 10 februari kl. 10 – 21. Te och kaffe finns från kl. 9:30.

Söndag 11 februari kl. 10 – 17. Te och kaffe finns från kl. 9:30.

Det går att anmäla sig bara till lördagen om man inte kan vara med på hela kurshelgen.

Plats: Norrmjöle Bygdegård, Umeå

Buss 126 går från Umeå Vasaplan till Norrmjöle Bygdegård kl. 9 på morgonen både på lördag och söndag. Mer info här

Samåkning tillbaka till Umeå på kvällen kan samordnas för den som behöver.

Investering: 2400 kr för hela kurshelgen inklusive en anmälningsavgift på 500 kr och inklusive vegetarisk mat (lunch, fika och middag på lördag, samt lunch och fika på söndag).

1400 kr för lördagens kursdag inklusive anmälningsavgift samt lunch, fika och middag.

Det finns möjlighet att sova över på bygdegården om man har med sig eget liggunderlag och sovsäck/sängkläder. Bidrag till frukost 50 kr.

Anmälan: Anmälan sker via mail till Camilla colourfulcamilla@hotmail.com, samt genom betalning av anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar.

Avbokningsregler: Vid avbokning senast fyra veckor före kursstart återbetalas hela kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak, eller om eventet skulle bli inställt.

Tidigare kursdeltagare säger…

“Jag vandrar härifrån med en sälpäls och en vacker rävsvans som aldrig någonsin skall gömmas! Musik i kropp och själ med visa och sagoskatt. Och – jag har dansat! Jag är överraskad över hur tonerna och berättelserna verkligen påverkat mig från mitt allra innersta djup! Känner stor tacksamhet.” Victoria

“Än en gång – en fantastisk helg. Så magiskt att få resa med er och alla härliga vilda kvinnor. Ni skapar ett underbart tryggt space som jag gärna återkommer till.” Linda

“Ni väver med guldtrådar! Känner mig innerligt hållen i värme och genuin systerskap. Tack!” Milla

“Helt otroligt att få vara en del av denna gemenskap. Jag känner mig älskad och sedd. Tusen tack för att ni gör detta möjligt!” Anna

“Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare.” Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” Hannah