Vildkvinnans Väg är en skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa relationen med sin vilda natur.

Nu bjuder vi in till en vildkvinnohelg i vårvintertid på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna. Kurshelgen ingår i en längre resa – Vildkvinnans Årshjul – som pågår från oktober 2022 – oktober 2023. Vi välkomnar fler kvinnor att vara med denna helg samt även på andra fristående kursträffar under året. Så kom med och upptäck Vildkvinnan i hennes olika årstider!

Temat för helgen är: själsångerskans tid och det vilda systraskapet.

Mitt i mötet mellan gammelmor vinter och jungfru vår samlas vi i Stjärnsund för att lyssna till djupet av vår själssång och möta det som eventuellt hindrar oss att sjunga den fullt ut. Vi hedrar det hälsosamma systraskapet där var och ens gåva är viktig och vi sår nya fröer tillsammans.

Med inspiration av sagor, kraftsånger, trummor, dans, kreativt skapande och vinterns magi tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens sång och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig. Helgen är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur.

Vår mytologiska vägvisare för helgens resa är, bland annat, sagan om Isa och Björnmodern, en kraftfull initiationssaga om en ung medicinkvinnas prövning i att följa sin inre kompass och vägleda sitt folk genom en vinter som aldrig verkar ta slut.

Under lördagen reser vi på djupet med sagan och under söndagen sitter vi i en läkande kvinnocirkel med vår Grandmother Ellika och låter det som behöver komma upp från vårat känsloliv få göra det. Allt för att vi skall kunna läka ännu mer och stå stadiga i vår medicin på jorden.

Varmt välkomna till en helande, kraftgivande och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

Vildkvinnorna säger…

“Jag vandrar härifrån med en sälpäls och en vacker rävsvans som aldrig någonsin skall gömmas! Musik i kropp och själ med visa och sagoskatt. Och – jag har dansat! Jag är överraskad över hur tonerna och berättelserna verkligen påverkat mig från mitt allra innersta djup! Känner stor tacksamhet.” Victoria, kursdeltagare

“Än en gång – en fantastisk helg. Så magiskt att få resa med er och alla härliga vilda kvinnor. Ni skapar ett underbart tryggt space som jag gärna återkommer till.” Linda, kursdeltagare

“Ni väver med guldtrådar! Känner mig innerligt hållen i värme och genuin systerskap. Tack!” Milla, kursdeltagare

“Helt otroligt att få vara en del av denna gemenskap. Jag känner mig älskad och sedd. Tusen tack för att ni gör detta möjligt!” Anna, kursdeltagare 

“Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare.” Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” Hannah, kursdeltagare

”Dessa två vilda Väsen, Vildkvinnors natur och skapande är genuint, vackert, magiskt med mycket hjärtevärme, avskalat och fylld med den nordiska folksjälens sagor, sång och rötter! Mycket kurser har jag gått på, men att möta och samarbeta med dessa två Vildkvinnor har berört mig starkt! Så äkta och naturligt utan masker och spel! Kan bara böja mitt huvud i ödmjukhet i tacksamhet för det arbete ni gör och är!” Margitta Eldsvan Wigren, prästinna

Vildkvinnohelg i november 2021, Fridhems kursgård

Kursledare

Camilla, Ellika och Stina

Stina Gray är en sagoberätterska och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Med sin resande sagostuga Sagoheim bjuder hon in till förtrollande och hjärtevärmande upplevelser av sagor och myter för alla åldrar. Hennes sagoberättande tar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar, platser, årstiderna, livsberättelser och hennes arbete här på Vildkvinnans Väg. Hon brinner för det muntliga berättandets läkande och återförvildande kraft.

Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna cirklar kring årstiderna i naturen och samtalscirklar för både män och kvinnor samt ett ”Cirkel läger” varje sommar för alla åldrar och kön. Som Prästinna i Gudinnans tjänst jobbar hon med att stärka relationen till det heliga i naturen, att se vikten av initieringar genom livet och skapa ceremonier vid övergångar, samt att hedra kroppens tempelvisdom och bygga en stark bas av självkärlek. Camillas hemsida

Tillsammans reser vi land och rike runt med våra Vildkvinnans Väg kurser, månhyddor och kvinnocirklar. Vi har jobbat ihop i över 6 år. Med vårt arbete vill vi skapa utrymme för det vilda att ta plats i kvinnors liv igen och bidra till skapandet av en vildkvinnoflock. Vi verkar för att hämta hem och väcka urvisdomen och kraften i alla faser av kvinnligheten från ungmö till viskvinna. Tillsammans samverkar vi även musikaliskt och skriver egna kraftsånger för kvinnocirklar, ceremonier och för att hedra årstiderna, jorden och elementen.

Ellika och Pia

Ellika Lindén är en kvinnocirkelledare som utvecklade konceptet ”Circle Way Camp” tillsammans med sin framlidne man Manitonquat (Medicine Story). De höll under 30 års tid läger och workshops världen över. Med sin ovillkorliga kärlek, starka medkänsla och sitt naturliga och enkla sätt skapar hon trygghet i en cirkel så att alla vågar tala från hjärtat och känna sina känslor. Ellika är också utbildad skådespelerska och har jobbat både med barn tv-program och teateruppsättningar.

Med på resan har vi alltid flera älskade Grandmothers som stöttar oss. Kloka kvinnor som stöttar och finns för gruppen. Pia Rubaerno Fjelksted är vår traumaterapeut som är med hela Årshjulet, alltid redo att lyssna och ta hand om det som kommer upp. Gunilla Glädje är vår vilda kreativa viskvinna som visar oss på skapandets alla möjligheter. Hon reser med oss hela året också!

Gunilla

Vildkvinnohelg i november 2019, Stjärnsund, Dalarna

Start och sluttid

Vi inleder kurshelgen fredag 3 februari kl. 18:00 med en gemensam middag i matsalen på Fridhems kursgård. Efter middagen samlas vi kl. 19:30 i kurssalen. Du som ska bo på Fridhem är välkommen att checka in från och med kl 16:00 på fredagen. På söndagen avslutar vi helgen med en fika kl. 16:00.

Investering och anmälan

Kurskostnaden är 2700 kr (inklusive anmälningsavgift).

Anmälan sker via mejl till sagoheim@gmail.com samt genom betalning av anmälningsavgiften på 700 kr. Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar.

Boka din plats i god tid! Begränsat antal platser.

Anmälningsavgiften är inte återbetalbar. Vid avbokning 3 veckor före kursstart återbetalas kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak, eller om eventet skulle bli inställt.

Kost och logi

Kurshelgen äger rum på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna.

Kost och logi är inte inkluderat i kursavgiften – det betalas separat till kursgården och bokas via mejl till vår vegetariska kock Mikaela: photo@mikaelalarm.se (att äta tillsammans är en del av kursen, så även om du inte kommer att bo på kursgården behöver du boka din mat via Mikaela). Meddela om du har allergier/speciellkost.

Helpension per dygn för kursgäster på Fridhems kursgård:
Flerbäddsrum 670:-/person
Dubbelrum 770:-/person
Enkelrum 920:-/person

Avbokning för kursdeltagare (på Fridhems kursgård) : Skall ske senast 1 vecka i förväg, i annat fall faktureras kost och logi. Undantag endast mot uppvisande av läkarintyg.

Efter påbörjad kurs sker ingen återbetalning.

Hitta hit

Adress: Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund

Stjärnsund ligger i södra Dalarna, ungefär två timmar från Stockholm med tåg.

Kommer du med bil hittar du parkering direkt på gården utanför Fridhem eller tvärs över gatan på allén upp mot kyrkan.

Kommer du med tåg så kan du boka hela din resa till ”Stjärnsund Sandvika” på www.sj.se. Hedemora är närmaste tågstation från Stjärnsund. Därifrån kommer du lätt med buss på fredagen. Kolla tidtabell på www.dalatrafik.se – närmaste hållplats till Fridhem är ”Stjärnsund skolan.”

På söndagen går inga bussar och därför uppmuntrar vi er att samåka till Hedemora eller beställa skjuts som Fridhem ordnar.

Skriv i din anmälan om du önskar skjuts till Hedemora tågstation på söndagen. Pris för skjuts via Fridhem är 400kr per bil enkel resa.

Fridhems kursgård

Kurssalen (september 2021)