Vildkvinnans Väg

Kurshelg på Hemjordens kursgård, Orust, 27-29 maj 2022

Hjärtligt välkomna till en kraftgivande helg i grönskande maj på Hemjordens kursgård på Orust tillsammans med oss från Vildkvinnans Väg – en skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa relationen med sin vilda natur.

I uppvaknandets tid när hela landskapet slår ut i blom, samlas vi i naturen och i jurtan på Hemjorden för att blåsa liv i Vildkvinnans härd och passion. Med inspiration av sagor, sånger, trummor, dans och vårens magi tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens ylande och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig.

Helgen är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna i din sanna natur.

Välkommen kvinna precis som du är – oavsett om Vildkvinnan är en gammal vän eller om du har precis börjat doppa fötterna i hennes djupa hav. Välkommen till en djupgående, kraftgivande och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

Stina & Camilla. Foto: Jannica Honey

Kursledare

Vi som håller i denna helg är sagoberätterskan Stina Gray och prästinnan Camilla Måne. Vi har jobbat ihop i 6 år och reser land och rike runt med våra Vildkvinnans Väg workshops, kurser, månhyddor och kvinnocirklar. Vi erbjuder även en hel årslång resa för kvinnor som verkligen vill dyka djupt i Vildkvinnans rike genom alla årstider.

Med vårt arbete vill vi skapa utrymme för det vilda att ta plats i kvinnors liv igen och bidra till skapandet av en vildkvinnoflock. Vi verkar för att hämta hem och väcka urvisdomen och kraften i alla faser av kvinnligheten från ungmö till viskvinna. Tillsammans samverkar vi även musikaliskt och skriver egna kraftsånger för kvinnocirklar, ceremonier och för att hedra årstiderna, jorden och elementen.

Start och sluttid

Vi inleder kurshelgen fredag 27 maj kl. 18:00 med en gemensam middag i matsalen på Hemjorden. Efter middagen samlas vi kl. 19:30 i jurtan. Du som ska bo på Hemjorden är välkommen att checka in från och med kl 16:00 på fredagen.

På söndagen avslutar vi helgen med en fika kl. 16:00 (sluttiden kan komma att ändras på grund av busstabellen – meddela oss om du åker kollektivt!)

Kostnad och anmälan

KOSTNAD: Kurskostnaden är 2700 kr (inklusive anmälningsavgift). Kost och logi är inte inkluderat i kursavgiften – det betalas separat till kursgården.

ANMÄLAN: Anmälan sker via mejl till colourfulcamilla@hotmail.com samt genom betalning av anmälningsavgiften på 700 kr (bankgironummer får du när du mailat in din anmälan). Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar. Begränsat antal platser!

AVBOKNINGSREGLER: Anmälningsavgiften är inte återbetalbar. Vid avbokning 3 veckor före kursstart återbetalas kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak, eller om eventet skulle bli inställt.

Foto: Jannica Honey

Kost och logi

Kurshelgen äger rum på Hemjorden, en kursgård som ligger i en mycket naturskön trakt nära västerhavet i Bohuslän.

Matkostnad för hela helgen är 950 kr. I detta ingår vegetarisk mat frukost, lunch, middag och fika. Meddela om du har allergier.

BOENDEALTERNATIV

(I priserna ingår ej lakan, handdukar eller slutstädning av rum)

Hjortsbacken: Boende i tvåbäddsrum, del i fritidshus, fullt modernt utrustat med gemensamt kök, vardagsrum, braskamin, stor altan, naturskönt läge. Delad dusch/toalett. 5 minuter med bil från Hemjorden/kurslokalen. Pris 250 kr per person och natt. Max 6 platser.

Dramaladan: Boende i rymligt sovloft med sängar, stor altan, naturnära. Delad dusch/toalett i närliggande byggnad. Alldeles i anslutning till Hemjorden/kurslokalen. Pris 150 kr per person och natt. Begränsat antal platser.

Fritidshus i närheten av Hemjorden: Prisklass något dyrare än Hjortsbacken per person och natt. Begränsat antal platser.

Rum på vandrarhem i närliggande samhället Nösund: Läge nära havet. 5 minuter med bil från Hemjorden/kurslokalen. Priser enligt taxa för Nösundsgården.

Boende och mat bokas via mail@hemjorden.se                         Vid frågor ring Örjan 0706-974496

Feedback från vildkvinnorna

“Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare.” Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” Hannah, kursdeltagare

”Dessa två vilda Väsen, Vildkvinnors natur och skapande är genuint, vackert, magiskt med mycket hjärtevärme, avskalat och fylld med den nordiska folksjälens sagor, sång och rötter! Mycket kurser har jag gått på, men att möta och samarbeta med dessa två Vildkvinnor har berört mig starkt! Så äkta och naturligt utan masker och spel! Kan bara böja mitt huvud i ödmjukhet i tacksamhet för det arbete ni gör och är!” Margitta Eldsvan Wigren, prästinna

”Tack alla vildkvinnor som jag har mött i helgen tillsammans med Baba Yaga. Allt har varit mycket väl organiserat. Man har känt sig mycket välkommen. Mycket glädje och allvar varvat med varandra. Ni har förmågan att skapa en mycket kärleksfull och glädjande atmosfär. Det märks att allt är förberett och genomarbetat. Det känns äkta och seriöst samtidigt som det finns plats för lekfullhet och får fram det vilda och härliga inom oss. Det här är på riktigt. Från djupet av mitt hjärta och Guds välsignelse tackar jag det alla varmaste och jag kan absolut rekommendera era kurser” Susanne, kursdeltagare

”Tack för denna helg. Vilken genomkörning. Underbart. Det var så fint att möta underbara Baba Yaga på flera sätt. Tack för att ni lyfter dessa kvinno-urmödrar till ljuset. Jag är matt och nöjd. Tusen tack” Linda, kursdeltagare

”Vilken fantastisk helg, tack! Lugnt och lugnande ledarskap men också energigivande. Sång, saga, trummande, eldceremoni. Så härligt! Inspirerande, kreativ!” Catarina, kursdeltagare