Vildkvinnans Väg

Kurshelg 24-26 november 2023

Fridhems kursgård, Stjärnsund, Dalarna

Vildkvinnans Väg är en skola och mötesplats för kvinnor som vill utforska och fördjupa kontakten med sin vilda natur.

Nu bjuder vi in till den mycket populära novemberhelgen på Fridhems kursgård i Stjärnsund, Dalarna. Den har varit fullbokad 5 år i rad och är en tradition för många för att dyka djupt i mörkrets tid och välkomna läkning och kraft.

Temat för helgen är: Att återvända hem till vår sanna natur och kraften av systerskapet.

Med inspiration av sagor, kraftsånger, trummor, dans, kreativt skapande och senhöstens magi tar vi oss närmare den vilda kvinnan inom oss – hon som lyssnar till själens sång och låter hjärtat leda henne framåt på livets stig. Helgen är upplagd som en resa in i dig själv, ner i jorden, hem till det vilda samt till kraften av gemenskapen i en kvinnocirkel – vår egen vargflock! Allt för att du skall stå stadig och fri som kvinna.

Vår mytologiska vägledare denna helg är en saga med rötter i den keltiska berättartraditionen, om en sälkvinnas resa i att hitta sin förlorade sälhud och återvända hem till havet. Sälkvinnans sälhud har också kallats för “själshud” – utan sin själshud torkar hon ut, huden spricker och livsgnistan slocknar. Vet du hur det känns att torka ut? Att leva utan din vildkvinnosjäl? Hur är det just nu med din själshud? Sälkvinnans saga kommer att vägleda oss på en resa av transformation där vi får släppa tagit om det som behövs för att vi ska leva ännu mer fullt ut i vår sanna vilda natur.

Under lördagen reser vi på djupet med sagan och allt den väcker inom oss och under söndagen sitter vi i en läkande kvinnocirkel med vår Grandmother Ellika och låter det som behöver komma upp från vårat känsloliv få göra det. Allt för att vi skall kunna läka ännu mer och stå stadiga i vår medicin på jorden.

Varmt välkomna till en helande, kraftgivande och transformerande helg för alla kvinnor som vill utforska Vildkvinnans Väg på djupet!

Camilla, Ellika och Stina

Kursledare

Stina Gray är en sagoberätterska, författare och etnolog med rötter i Sverige och Nya Zeeland. Hennes sagoberättande hämtar inspiration från folksagor, mytologi, drömmar, platser, årstiderna, livsberättelser och hennes arbete här på Vildkvinnans Väg. Hon brinner för sagoberättandets läkande och återförvildande kraft, och älskar att skapa förtrollande och hjärtevärmande upplevelser av sagor och myter för alla åldrar. Stinas hemsida

Camilla Måne är en dedikerad kvinnocirkelledare, socionom och prästinna. Hon leder regelbundna cirklar kring årstiderna i naturen och samtalscirklar för både män och kvinnor samt ett ”Cirkel läger” varje sommar för alla åldrar och kön. Som Prästinna i Gudinnans tjänst jobbar hon med att stärka relationen till det heliga i naturen, att se vikten av initieringar genom livet och skapa ceremonier vid övergångar, samt att hedra kroppens tempelvisdom och bygga en stark bas av självkärlek. Camillas hemsida

Ellika Lindén är en kvinnocirkelledare som utvecklade konceptet ”Circle Way Camp” tillsammans med sin framlidne man Manitonquat (Medicine Story). De höll under 30 års tid läger och workshops världen över. Med sin ovillkorliga kärlek, starka medkänsla och sitt naturliga och enkla sätt skapar hon trygghet i en cirkel så att alla vågar tala från hjärtat och känna sina känslor. Ellika är också utbildad skådespelerska och har jobbat både med barn tv-program och teateruppsättningar.

Tidigare kursdeltagare berättar…

“Jag vandrar härifrån med en sälpäls och en vacker rävsvans som aldrig någonsin skall gömmas! Musik i kropp och själ med visa och sagoskatt. Och – jag har dansat! Jag är överraskad över hur tonerna och berättelserna verkligen påverkat mig från mitt allra innersta djup! Känner stor tacksamhet.” Victoria, kursdeltagare

“Än en gång – en fantastisk helg. Så magiskt att få resa med er och alla härliga vilda kvinnor. Ni skapar ett underbart tryggt space som jag gärna återkommer till.” Linda, kursdeltagare

“Ni väver med guldtrådar! Känner mig innerligt hållen i värme och genuin systerskap. Tack!” Milla, kursdeltagare

“Helt otroligt att få vara en del av denna gemenskap. Jag känner mig älskad och sedd. Tusen tack för att ni gör detta möjligt!” Anna, kursdeltagare 

“Jag vågar vara mig själv mer. Har liksom kommit närmare in till mitt autentiska jag, till vildkvinnan. Hon vågar visa sig mer, är mer förankrad och stabil, inte lika benägen att vara till lags längre och är modigare.” Lilian Liberg, Massör/Treesister

”Fantastisk fin och härlig helg, med mycket djup och extremt trygg känsla. Ser fram emot att komma igen och dyka djupare in i Vildkvinnans Väg. Stort tack!” Hannah, kursdeltagare

”Dessa två vilda Väsen, Vildkvinnors natur och skapande är genuint, vackert, magiskt med mycket hjärtevärme, avskalat och fylld med den nordiska folksjälens sagor, sång och rötter! Mycket kurser har jag gått på, men att möta och samarbeta med dessa två Vildkvinnor har berört mig starkt! Så äkta och naturligt utan masker och spel! Kan bara böja mitt huvud i ödmjukhet i tacksamhet för det arbete ni gör och är!” Margitta Eldsvan Wigren, prästinna

Investering och anmälan

Kurskostnaden är 2700 kr (inklusive anmälningsavgift på 700 kr).

Anmälan sker via mejl till Camilla, colourfulcamilla@hotmail.com, samt genom betalning av anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften bekräftar din anmälan och är ej återbetalbar.

Kurskostnad och boende betalas till Camilla och maten betalas direkt till kocken Mikaela.

Kurs med boende i flerbäddsrum fredag-söndag: 3400kr
Kurs med boende i dubbelrum fredag-söndag: 3800kr
Kurs med boende i enkelrum fredag-söndag: 4100

Matkostnad för hela helgen: 800kr bokas och betalas till photo@mikaelalarm.se. Anmäl också matallergier direkt till henne.

OBS! Måltiderna är en viktig del av kursen så du kan inte boka kursen utan mat.

Avbokningsregler: Vid avbokning senast fyra veckor före kursstart återbetalas hela kursavgiften exklusive anmälningsavgiften. Därefter sker återbetalning endast vid uppvisande av läkarintyg eller intyg av annan giltig orsak, eller om eventet skulle bli inställt.

Start och sluttid

Vi inleder kurshelgen fredag 24 november kl. 18:00 med en gemensam middag i matsalen på Fridhems kursgård. Efter middagen samlas vi kl. 19:30 i kurssalen. Du som ska bo på Fridhem är välkommen att checka in från och med kl 16:00 på fredagen. På söndagen avslutar vi helgen med en fika kl. 16:00.

Hitta hit

Adress: Bruksallén 16, 77674 Stjärnsund

Stjärnsund ligger i södra Dalarna, ungefär två timmar från Stockholm med tåg.

Kommer du med bil hittar du parkering direkt på gården utanför Fridhem eller tvärs över gatan på allén upp mot kyrkan.

Kommer du med tåg så kan du boka hela din resa till ”Stjärnsund Sandvika” på www.sj.se. Hedemora är närmaste tågstation från Stjärnsund. Därifrån kommer du lätt med buss på fredagen. Kolla tidtabell på www.dalatrafik.se – närmaste hållplats till Fridhem är ”Stjärnsund skolan.”

På söndagen går inga bussar och därför uppmuntrar vi er att samåka till Hedemora eller beställa skjuts som Fridhem ordnar.

Skriv i din anmälan om du önskar skjuts till Hedemora tågstation på söndagen. Pris för skjuts via Fridhem är 400kr per bil enkel resa.